Moldoveanul Ştefan Bodişteanu jucator de baza la Selectionata Romaniei U15

Fotbalistul moldovean Ştefan Bodişteanu se antreneaza la Academia de fotbal a celebrului Gheorghe Hagi, fiind  căpitanul echipei de fotbal Viitorul Constanţa Romănia, categoria de vîrstă pînă la 15 ani. 

El a fost admis la studii după ce a fost testat iniţial la filiala din Bucureşti a echipei spaniole Atletico Madrid. „A susţinut toate testele cu succes după care apărut varianta Academiei lui Gheorghe Hagi. A dat şi acolo examene de admitere pe note bune şi  a fost admis la antrenamente, meciuri. Îmi spune că se simte foarte bine acolo, fiindcă există condiţii ideale pentru a deveni un fotbalist de clasă înaltă”, a declarat fostul jucător al echipei de maeştri Nistru Chişinău, ex-antrenor al selecţionatei Moldovei Ion Caras, bunelul tînărului performer.

Vorbeşte liber engleza, se descurcă bine cu germana, iar acum trebuie să înveţe la Academie şi franceza pe care nu a dovedit să o studieze la Chişinău. La Academie, în afară de engleza, germana se mai învaţă pe gratis şi spaniola, franceza. Condiţiile de antrenamente oferite, cazare, alimentare - totul este în conformitate cu cele mai exigente rigori”, a mai adaugat Ion Caras, care a început să-l iniţieze pe nepot în tainele fotbalului de la vîrsta de 2 ani. „I-am cumpărat la început mingi uşoare şi în timpul liber mă jucam cu el. Pe urmă, cînd a mai crescut puţin i-am sugerat să nu facă un pas prin odaie, curte, fără mingea la picior”, a mai subliniat Ion Caras.

La vîrsta de 7 ani Ştefan Bodişteanu a început să frecventeze Şcoala de fotbal a clubului Zimbru Chişinău. Aici s-a antrenat 4 ani sub bagheta lui Anatol Tîmbur.

Tatăl jucătorului este antrenorul echipei naţionale de lupte libere Ruslan Bodiştenau, multiplu campion naţional, campion mondial de cadeţi şi juniori Under-20 de ani. Ştefan mai are doi fraţi, Mircea şi Voicu. Mircea face actualmente judo la Liceul „Mihai Viteazul”. Voicu afirmă  că va se va antrena la fotbal.





Comentarii

Postări populare